Klare Lijn

Foto’s selecteren is een kwestie van eliminatie. Een bepaalde pose springt er meteen uit, maar dan is het afwegen welk beeld uit die reeks je daadwerkelijk gaat kiezen. Vaak gaat het over subtiele variaties. De plaatsing van een hand of been, het model dat wegkijkt of net strak in de lens kijkt, …

Tijdens het selecteren van een nieuwe reeks foto’s groeide zo het idee: wat als ik zo een net-voor of net-na moment zou tekenen en deze combineren met de geselecteerde foto? Tekening en foto met elkaar in dialoog laten gaan.

KlareLijn-S02.jpg

Het is een plezant experimentje waarbij ik mijn twee passies, tekenen en fotografie, kan laten samenkomen. Het resultaat is nog vaak onverwacht. Het is moeilijk om op voorhand in te schatten welke beelden er zich toe zullen lenen en waar de combinatie van beide media gaat werken of niet.

De tekeningen werk ik uit in penseel op A3-formaat. Iets meer dan anders let ik erop om genoeg dikke lijnen te gebruiken. Vooral de afwisseling in lijndiktes (dikkere contour, fijnere lijnen binnen een figuur) spelen in het voordeel van de techniek.

118764542_4373515029389884_1075126678275566687_n.jpg

De meest succesvolle probeersels heb ik samengebracht in een A5-portfolio onder de noemer Klare Lijn. Deze zeven beelden, en een gesigneerde achtste titelpagina, zitten exclusief bij mijn NATURelle fotomagazine pakket. In het pakket vind je naast het portfolio ook mijn eerste fotomagazine NATURelle, 76 pagina’s in kleur op A4-formaat, met daarbovenop nog een extra 8 pagina tellend A5-boekje Scrapbook. Alles mooi verzorgd gedrukt op hoogwaardig papier.

De cover van het magazine is daarenboven ook nog afgewerkt met soft touch mat laminaat én gouddruk. Dit laatste zorgt voor een leuk extraatje op de achterkant: daar staat nog een achtste Klare Lijn prent waarbij de lijntekening in gouddruk over de foto is gedrukt. Ontdek het NATURelle pakket zelf in de webshop!

DSC_7929-promo.jpg
Previous
Previous

Het ontstaan van een pagina

Next
Next

In de Kruidtuin