GLOW - mijn nieuw fotoboek

Op 1 maart heb ik een crowdfunding campagne gelanceerd op Voordekunst.nl om mijn nieuwe fotoboek te realiseren. Help mee door een donatie te doen op de pagina. Je hebt nog tijd tot 31 maart om mee in te tekenen!

GLOW wordt een lijvig, luxueus fotomagazine van 196 pagina’s. Het toont mijn modellen, puur en ongedwongen, in een zonovergoten setting; van bossen en meren tot een meer intieme, huiselijke sfeer.

Het vertrouwen tussen het model en mezelf staat centraal. We laten ons inspireren door het moment. Openstaan voor alle indrukken groot en klein en daarop inspelen en anticiperen. Door enkel te werken met natuurlijk licht bepaalt de zon mee het ritme en de sfeer van de shoot.

Bovenal wilde ik met deze beelden de verbondenheid verder opzoeken. Niet alleen tussen het model en mij, maar ook tussen de beelden zelf. Ik denk van nature, als stripmaker, in sequenties en minder in losstaande beelden en daar wilde ik met mijn fotografie ook naartoe. Vandaar de keuze voor een lijviger magazine en om de shoots te presenteren in setjes; hierdoor ontstaat er meer een narratief en gaan de modellen in dialoog met elkaar. De warme, menselijke connectie komt zo nog meer uit de verf.

De apotheose hiervan was zonder twijfel de groepshoot, waar al deze elementen in één beeld samenkomen. De zon, de natuur en de connectie. Het lag dan ook voor de hand dat dit het coverbeeld ging worden van GLOW.

Next
Next

Het ontstaan van een pagina