Franka - tekening in opdracht

Vorige maand heb ik enkele hele leuke tekeningen in opdracht mogen maken. Zoals deze hommagetekening aan Franka. Ik ben een groot bewonderaar van het werk van Henk Kuijpers, dus heb ik deze kans met twee handen gegrepen om mijn versie van dit Nederlands stripicoon op papier te mogen zetten.

Rob Lamping verzamelt interpretaties van zijn favoriete Franka album De Tanden Van De Draak. Ik was vrij om dit in te vullen zoals ik wilde. Enige voorwaarde was dat ik naast het origineel ook een kleurenversie maakte. Ik had meteen het plan opgevat om er een Fake Vintage Book Cover van te maken, waar het onderwerp zich perfect toe leent.

Franka heeft een heel sterke, uitgesproken persoonlijkheid die ik zo goed mogelijk in mijn tekening ook heb proberen te vatten. Sterk, onbevreesd, levenslustig en supergoed in haar vel voelend. Uiterlijk zijn het vooral haar prachtige, weelderige haardos en haar kenmerkende Franka-heupen die in het oog springen. Die drie elementen wilde ik ten volle uitspelen in mijn tekening.

Als outfit koos ik niet voor de jungleoutfit die iets later in het verhaal aan bod komt maar deze strandoutfit die ze ook draagt op de cover van verschillende herdrukken die van het album verschenen zijn. De Tanden Van De Draak zelf mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Dit soort opdrachten zijn een plezier om te tekenen. Als je zelf ook een gelijkaardige opdracht wil bestellen, neem dan gerust contact met me op via de contactpagina en dan bespreken we het verder. In dit geval leverde ik de klant niet alleen de originele tekening op A3-formaat aan maar ook een digitale file met de ingekleurde versie.

Previous
Previous

In de Kruidtuin